MKBondgenoten
Ondernemend verbeteren


Meer winst voor iedere ondernemer! 

Dat is de belofte aan onze klanten! En dat is onze passie.

Wij combineren inzicht met daadkracht.

Inzicht op basis van een methodiek die zich breed binnen het MKB bewezen heeft en ontwikkeld is in samenwerking met de Universiteit van Groningen. We hebben het niet over een dashboard maar over informatie die er toe doet voor je bedrijf. Stuurinformatie op de figuurlijke achterkant van een bierviltje.

Vervolgens gaan we samen met de ondernemer aan de slag daadwerkelijk een beter resultaat te realiseren. Met de speciaal door ons ontwikkelde ‘roadmap naar succes’ en ondersteunende tools realiseren we samen een beter resultaat.

Geen mooie rapporten. Wél meer winst! 


Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek


Wat doen we nog meer?

Hulp bij structuur aanbrengen om te kunnen groeien.

Na een succesvolle StartUp en een aantal jaren van succesvol ondernemen groeit je bedrijf uit zijn jasje. De ondernemer wil zijn succes graag vermenigvuldigen.

Er gaat van alles goed, maar soms ook veel fout.  Als je geen structuur aanbrengt in je bedrijf vermenigvuldig je ook je fouten. Het risico is dat je ook de ontevredenheid van je klanten daarmee vermenigvuldigt. Het is daarom van belang dat je de zaken intern op orde brengt voordat je verder gaat groeien.

Groei gaat gepaard met personeelsuitbreiding. Om je medewerkers optimaal tot bloei te brengen en blijvend te kunnen binden aan jouw bedrijf zul je structuur moeten aanbrengen.

En in welke marktsegmenten kun je het beste groeien en met welke producten of diensten? Op basis van welke criteria maak jij je keuzes?

MKBondgenoten kan jou als ondernemer helpen bij het aanbrengen van structuur in je bedrijf en het maken van belangrijke strategische keuzes.

Businessplan: Samen met de ondernemer bouwen we een gefundeerd en praktisch uitvoerbaar businessplan om toe te werken naar een hogere waarde van je bedrijf op de langere termijn. Dit plan is ook zeer bruikbaar om een (her)financieringsaanvraag te ondersteunen. En zeker ook als voorbereiding voor een toekomstige bedrijfsoverdracht.

Ondersteuning bij de uitvoering: Wij houden niet van dikke rapporten waarin staat hoe het allemaal beter kan. Liever staan wij schouder aan schouder met de ondernemer om de verbeteringen samen daadwerkelijk in praktijk te brengen. In een aantal gevallen geven we leiding aan een verbeterteam met medewerkers uit je bedrijf.

Waardecreatie: Zodra je rendement verbetert en je werkt aan het bestaansrecht van je bedrijf op lange termijn wordt je bedrijf meer waard. Bijvoorbeeld als voorbereiding op je pensioen of verkoop van je bedrijf op termijn.

Financiële dienstverlening: Goed inzicht vereist een goede financiële administratie. Wij hebben de expertise in huis als je hierbij hulp kunt gebruiken. Tevens helpen wij ondernemers bij (her)financiering en op interim basis met controlling en financieel management. 

Omdat we het belangrijk vinden dat de ondernemer zelf aan de slag kan met alle nieuwe inzichten en instrumenten organiseren we workshops en masterclasses in onze MKB Academy.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

 
E-mailen
Bellen